המטבח החבאני

כמו שאז, בתימן

15/9/2016

1/1
Please reload

ספר המתכונים החבאני
רוצים להוסיף מתכון או לתקן מתכון קיים?
הוסיפו את תגובתכם כאן למטה
עַסִידֵה
קמח שחור
מרגרינה
מלח
מים
 
מרתיחים את המים ומוסיפים מלח ומרגרינה.
מוסיפים לסירוגין קמח שחור כדי שלא
ייווצרו גושים.
מוציאים את הבלילה ומטבלים (לפי הטעם).
לאחר מכן מבשלים במחבת וזה יוצא רוטב.
כוּזְגֵה
קמח שחור
מים
מלח
 
לשים את כל המרכיבים עד ליצירת בצק.
צרים צורה של סופגניה (כדורים) ומניחים על הסלילה (מאלח).
בין כדורי הבצק מניחים גחלים לוהטים.
לאחר שכדורי הבצק מוכנים מפזרים ראמד (אפר חם) מעל הגחלים.

1/2
לְחֵח
הלחוח החבאני
כמות קטנה
1 חבילה סולת חיטה
1 חבילה קמח רגיל
1/2 כוסות תירס
2 כיכרות לחם
ראש בצל
3/4 כוס גרגירי חילבה
 
כמות בינונית
3 חבילות סולת חיטה
2 חבילות קמח רגיל
8-9 כוסות תירס
6 כיכרות לחם
2 ראשי בצל
כוס וחצי גרגירי חילבה
 
יש לנפות את הסולת בנפת סולת.
יש לנפות את הקמח בנפת משי.
יש לנפות את קמח התירס בנפה פחות צפופה מנפת משי.
משרים את כיכרות הלחם במים,
אח"כ סוחטים אותם טוב מהמים.
מכניסים את הלחם הסחוט לקערה גדולה ומפוררים אותו (כמו שלשים בצק).
(אם יש הריס מוכן מכניסים גם אותו לתוך הקערה. בערך 2-3 כוסות).
קוצצים 2 בצלים גדולים וטוחנים אותם בבלנדר עד למצב מימי (רצוי להוסיף לבלנדר מצקת מים).
את הבצל הטחון שופכים לקערה גדולה.טוחנים בבלנדר את הלחם (בתוספת מצקת מים).
לקערה בה הנחנו את הבצל אנו מוסיפים 3 "נגלות" של לחם טחון.
את שאר הלחם אנו שופכים לקערה נפרדת.
לקערה עם הבצל והלחם מוסיפים 1/3-1/2 כוס מלח.
טוחנים כוס וחצי גרגרי חילבה עם מים (לטחינה טובה),
ומוסיפים לתוך הקערה.אל הקערה מוסיפים לסירוגין את הסולת והקמחים,
תוך כדי לישה (כדי שלא יווצרו גושים). לאחר שסיימנו להוסיף לקערה את הסולת והקמחים אנו מוסיפים לאט לאט את הלחם הטחון שהפרדנו לקערה נפרדת בתחילת התהליך, וכל זאת תוך כדי עיבוד העיסה שתהייה חלקה (ללא גושים).
אם נשארו גושים בעיסה אז משאירים את העיסה בחוץ למשך כשעה (לריכוך הגושים) ומעבדים שוב.
לאחר שלא נותרו גושים אז מחלקים את הרהי לדליים ומשאירים אותם בחוץ(מכוסים) למשך כיום אחד לתפיחה (תלוי במזג האוויר).
לאחר התפיחה מכניסים את הדליים להקפאה (מקרר).
אחרי 3 ימים במקרר אפשר להוציא ולהכין את הלחוח על הסלילה (מאלח).
ככל שהרהי נותר יותר זמן במקרר כך הלחוח יוצא יותר חמוץ ולהיפך.
מִעְסוּבַּה
כמות בינונית
 
1/2 קילו קמח שחור
מלח
מים
 
מוסיפים מים בכמות שתיצור עיסה מעט דלילה אך לא דלילה מדי.
מטגנים על מחבת או על סלילה (מאלח).
פַצְ'כַה
בצל
כוסברה יבשה טחונה
 
מגרדים את הבצל בפומפיה.
מוסיפים את הכוסברה
ממתינים לייבוש.
גְּדֵּייְדִּישׁ
הבלינצ'ס החבאני
1/2 קילו קמח
קורט מלח
כפית סוכר
מים
 
יוצרים בלילה
מטגנים במחבת עם שמן בצורת עיגול קטן (כמו רהי)
 
RSS Feed

ברקע מתנגן השיר: "בריק אלימן" - בלחן חבאני מקורי אותנטי בביצוע המשורר שלום יצחק מעטוף ז"ל

Copyright © 2016.  All Rights Reserved

לק"י